fbpx

.

Vi erbjuder knivhållare i trä som är mer än bara förvaring.

Våra knivhållare har design och funktion i fokus så att du kan få in din personlighet i ditt kök. Välj din form, de träslag du önskar och sätt upp dem i ett mönster som passar just dig!

Knvihållaren är självhäftande vilket innebär att de sätts upp med förmonterad, stark dubbelhäftande tejp. Därför kan vem som helst sätta upp dem! 

Alla våra produkter designas, produceras och packas i Sverige. 

Så föddes våra knivhållare

En dag när jag satt och bläddrade i mitt skissblock hittade jag en byrå jag ritat för längesen med hexagoner på. Samtidigt hade jag gjort en knivlist i valnöt till vårt kök hemma, men jag hade inte hängt upp den för det kändes inte helt rätt. När jag såg hexagonerna tänkte jag att en knivlist inte alls behöver vara rak och intetsägande, utan tvärtom! Den skulle kunna vara stiligt lekfull och uttrycka personlighet samtidigt som den täcker behovet av funktionalitet. I den stunden föddes min pusslingsbara HEXA. Den kan du forma precis som du önskar!

Mässa knivhållare och knivlist i trä

Mässor & Events 2022

I höst hittar du mig på bomässan i Jönköping den 7-9 oktober, på Färgfabriken i Stockholm den 10-11 december och à la london julmarknad den 18-20 november. Varmt välkommen att besöka mig!

Familjen

Ola Särén Design startade 2018 av Ola och Maria Särén. Drömmen om snickeri har följt med Ola sedan skolåldern och han har en alldeles särskild relation till trä. Trä verkar även gilla honom som väl är, och de förstår varandra. Han gillar också att skissa på idéer, och gör det mycket,  mycket. Det ligger papper mest överallt. Maria är också kreativ men kanske på ett mer ordningsamt sätt, hennes bästa vän är nämligen excel och hennes mac.

Tillsammans är vi ett bra team!  

Story

Ola Särén Design AB började i en stuga om 25 m2 hemma på tomten i Onsala. Här gjordes allting, från prototyp till färdig produkt!  Idag har vi växt och vi har en lokal i Kungsbacka om ca 100m2.  

Även om vi inte använder attefallshuset som snickeri längre så kommer det nog alltid att kallas för ”Snickeret” här hemma. Vi älskar ljuset, fönstren mot ängen och väggarna i björkplywood. Det var ett bra ställe att starta ett företag.

Blogg

Vill du fota min produkt SQUARE?

Vi behöver din hjälp! Gillar du nya SQUARE Knivlist?Är du en duktig fotograf?Har du kanske ett kök där den skulle passa perfekt?  Vi behöver snygga miljöbilder med denna knivlist som är gjord i en kombination av trä och återvunnet läder.  Skicka ett mail till info@olasaren.com och beskriv gärna lite vem du är och vilken stil …

HEXA i Studiokök

Vi fick en fråga om att ha med HEXA i ett studiokök hos Infinity Studio i Stockholm. Självklart tackade vi ja till det och se här vilket fantastiskt material vi fick på våra produkter!  Jag tröttnar aldrig på att se vad kreativa ni kan vara med mina produkter. Det är fantastiskt att få uppleva! 

Ola Särén i GP

Jag fick äran att bli intervjuad för en artikel i GP med titeln  ”Hittade tillbaka till hälsan med att snickra på ren lust”. Som artikeln beskriver så blev snickeriet min räddning från utmattning. Visst är det lusigt hur livet ter sig emellanåt och ibland undrar jag om det kanske inte går att undfly ”sitt öde” …