fbpx

FAQ

Vilka material är produkterna gjorda i?

Våra produkter är gjorda i massivt trä eller i valchromat och behandlade med hårdvaxolja som endast innehåller naturliga, vegetabiliska oljor som är godkända för kontakt med livsmedel.

CIRKA finns även i Valchromat som är ett tåligt material gjort av träfibrer i fina färger. 

Magneten i våra knivhållare är av typ Neodymium, vilket är en kraftig kvalitetsmagnet som säkerställer att dina knivar inte trillar ner.

Hur sköter man om våra produkter?

Knivhållarna hålls rena genom att enkelt torka av med en fuktig trasa, då håller du dem snygga och fräscha länge. Se även till att kniven är ren och torr innan du hänger upp den – då slipper du få fläckar. Trä påverkas och eftersom vi inte vill behandla våra produkter med giftiga ämnen (varken för dig eller miljön) så kommer de heller inte att tåla vatten. 

Om du köpt en skål eller skärbräda: Diska för hand och ej i maskin. När trä diskas i maskin så trycks vatten in i det vilket till slut kommer att göra den dassig och svampig. 

Vart är våra produkter producerade?

Alla våra produkter är producerade i Sverige och de ytbehandlas, brännmärkes och skickas av oss. 

Träslagen ek och ask är skandinaviska medan valnöten kommer från USA då den endast finns där. Valchromaten är europeisk.

Vilka knivar funkar på våra knivhållare?

Vi gör magnetisk knivhållare och därför fungerar det med knivar gjorda i metall som är magnetiska. De fungerar ej på keramiska knivar.

Det går att hänga upp en kniv per hållare (platta). 

Hur sätter man upp era knivhållare?

Våra knivhållare  sätts upp med hjälp av en förmonterad stark, dubbehäftande tejp. Se till att underlaget är rengjort från fett och smuts med hjälp av en fuktig trasa och lite diskmedel. De fästes på både kakel, tapet, glas och målade ytor. Vår tejp är en mjuk tejp som gör att knivhållarena sitter som berget! 

Kan man flytta våra knivhållare?

Ja då1 Du kan ta ner dina knivhållare med hjälp av en tråd som du “sågar” mellan vägg och knivhållare. På så vis får du ner den enkelt och kan då byta ut din tejp. Du kan därefter gnugga av den tejp som är kvar på vägg och på hållare. Om du vill beställa ny tejp från oss så kan du höra av dig. Se kontaktuppgifter eller hör av dig direkt HÄR.