Julevent i snickeriet på första advent!

En första advent med hantverk där du kan handla mina produkter, HEXA och CIRKA liksom ett par nya, unika grejer. 

Min passion ligger i detaljer, i hantverk, i det levande och föränderliga material som trä är och att varje sak fyller en funktion. Jag handlar själv hellre färre saker av kvalitet som jag kan njuta av ordentligt. 

Den första advent bjuder jag in er till mitt snickeri på kaffe, glögg och för att handla mina produkter – HEXA och CIRKA liksom ett par unika produkter. Passa då på att klämma, känna och plocka ihop ditt eget paket! Eller varför inte ge bort i julklapp?

CIRKA i rökt ek
HEXA i ask, valnöt och ek
CIRKA i riviera och fjord
HEXA i vit ek
CIRKA i valnöt
HEXA i valnöt, ask och ek
Föregående
Nästa

Du kan också ta en kaffe, glögg och mingla lite!

När: 28e november, kl 11-14
Var: Magasinsgatan 4, Kungsbacka

Bon centuri knivar och CIRKA knivhållare

Köksförvaring knivar

Vi gjorde ett samarbete med den exklusiva knivtillverkan Bon Centuri där vi lånade ut våra CIRKA knivhållare. Nedan ser ni bilder på hur CIRKA blev i deras kök – visst blev det en fin köksinredning?! 

Bon Centuri är ett franskt varumärke som specialiserat sig på att göra riktigt bra knivar i riktigt snygg design. Det har de lyckats bra med som ni ser! De finns i flera färger och vi gillar extra mycket mirage marine där de blandat mörkblått och guld. Denna har vi också själva hemma i vårt kök hängandes på valnöt och gurkmeja. 

En annan fin är granite black som du ser nedan hängandes på CIRKA knivhållare i rökt ek. Ek kommer starkt igen och den rökta eken passar fint ihop med många färger på köksluckor, särskilt de som går i gröna toner.

Vi tycker om att matcha köksinredning via ådring på trä och där är valnöt och ask väldigt lika varandra. Ek finns i olika behandlingar som till exempel den vitbetsade vilken går mer åt en gråton. Den mörka, rökta eken röker vi på gammeldags vis och för hand, därför blir varje batch unik. 

Bilderna nedan är fotade i kök från birch and woods

Vi tog fram CIRKA för att, precis som med HEXA knivhållare erbjuda ett alternativ som enkelt monteras på väggen utan skruv. Istället använder vi dubbelhäftande tejp vilket gör att vem som helst kan sätta upp dem hemma. Man kan dessutom pussla precis som man vill då det inte finns några ”linjer” att matcha, mer än ådringen på träet om man vill det. På bilderna syns de i massiv trä men CIRKA finns även i valchromat och färger som gurkmeja, riviera, fjord, sand och bordeaux.